Російський активіст втік в Україну - ЗМІ

 РБК

76-річний Володимир Іонів, який 23 грудня повинен був виступити з останнім словом у Преображенському суді, виїхав на Україну. Як повідомляють «Грані.ру», у Іонова немає закордонного паспорта, а кордон він перетнув нелегально і знаходиться в Харкові. Тепер Іонів має намір попросити політичний притулок.

«Зараз мені хотілося б уникнути в'язниці. Коли я був один, мені було абсолютно все одно. Тепер я не один — з коханою жінкою, у неї конституція набагато тонше, ніж моя. З почуття турботи і любові до неї я прийняв таке рішення», — пояснив Іонів свій вчинок.

Активіст сподівається, що ще повернеться в Росію. Адвокат Іонова Ольга Чавдар розповіла РБК, що їй нічого не відомо про від'їзд її підзахисного

Іонова звинувачують за статтею 212.1 КК «Неодноразові порушення правил проведення масових заходів».

25 листопада в ході дебатів прокурор попросив засудити його до трьох років умовно. Останнє слово Іонова неодноразово переносилося у зв'язку з госпіталізацією підсудного. Як нагадує «Медиазона», в жовтні на пенсіонера напали активісти рухів НОД і SERB: його облили нашатирем і обсипали пральним порошком, а плакат опозиціонера розірвали. Активіст тоді отримав опік ока 1-2 ступеня.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення