Російський депутат запропонував окупувати південь Туреччини заради боротьби з ІДІЛ

 Lenta.ru

Лідер ЛДПР Володимир Жириновський запропонував окупувати південну частину Туреччини, щоб припинити поставки нафти в цю країну бойовиками «Ісламської держави» (ІДІЛ). Відповідну заяву він зробив у середу, 2 грудня, в ефірі «Російської служби новин».

На думку політика, це єдиний спосіб зупинити потік нафти: «турки нічого не перекриватимуть, це гроші для них».

«Мандат ООН отримати, і російські війська, німецькі, об'єднані війська, як в свій час в Кореї війська ООН увійшли, окупували всю Південну Корею, щоб її захистити», — пояснив він, додавши, що президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана та його сім'ю треба віддати під міжнародний трибунал в Гаазі. Поділити на зони впливу, на думку політика, потрібно і територію, контролирующуюся «Ісламською державою».

«Російські та американські війська повинні зустрітися на березі річок Євфрат і Тигр, і наші зони впливу з'єднати, щоб там не було ні одного квадратного кілометра для бойовиків, повністю всіх блокувати, заарештувати і направити в Гаунтанамо, якщо Америка не хоче цю в'язницю ліквідувати, ось і наповнити її бойовиками з Близького Сходу. Це буде чудова зустріч! Як на Ельбі в квітні 1945-го. Ось у нас буде квітень 2016-го», — зазначив він.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення