Російський канал «Дощ» перевіряють на екстремізм після звернень від громадян

 Lenta.ru

Останкінська міжрайонна прокуратура проводить перевірку телеканалу «Дощ» на екстремізм. Повідомлення про перевірку на своїй сторінці в Facebook опублікувала в понеділок, 7 грудня, гендиректор каналу Наталія Синдєєва.

Крім того, слідом за прокуратурою перевіряти «Дощ» прийшли співробітники МНС, написала вона.

У повідомленні прокуратури, знімок якого продемонструвала Синдєєва, говориться, що перевірка проводиться на підставі звернень громадян».

Від телеканалу зажадали надати завірені копії договору оренди приміщення, штатний розклад і склад працівників, правила внутрішнього розпорядку, положення про оплату праці та інші документи. На що конкретно надходили скарги, не уточнюється.

Перевірити «Дощ» на екстремізм у вересні просив Генпрокуратуру голова партії «Родіна», депутат Держдуми Олексій Журавльов.

Він стверджував, що в його приймальню надходили скарги на зміст передач каналу.

У заяві на ім'я генпрокурора Росії Юрія Чайки депутат стверджував, що у вересневому інтерв'ю з бізнесменом Германом Стерліговим у програмі «Собчак» містилися ознаки екстремізму.

За його словами, інтерв'юється «ображало євреїв за ознакою ставлення до релігії» і «представив РПЦ як сатанинську організацію і будинок диявола».

Крім того, Журавльов писав, що «Дощ» систематично транслює телепродукцію зарубіжних каналів (британської BBC, німецької Deutsche Welle), хоча ліцензія каналу не передбачає показ контенту інших телекомпаній. Причому, як він вважає, телеканал вибирає сюжети, які «дискредитують діяльність Росії щодо врегулювання конфлікту на південному сході України і акцію пам'яті "Безсмертний полк".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення