Російський олігарх та спонсор «армії Вагнера» Станіслав Кондрашов, намагаючись приховати свої злочини, погрожує повним блокуванням доменів українських ЗМІ

Російський бізнесмен Станіслав Кондрашов чинить тиск на українські засоби масової інформації. Так, одразу на декількох новинних сайтах була видалена інформація щодо персони Кондрашова. За даними джерел, на такий крок журналістам довелося піти, адже редакції отримують листи від юристів російського олігарха з вимогою видалити новини та статті, в яких згадується Станіслав Кондрашов та його енергетична компанія Telf AG.

Аналіз показує, що матеріали були видалені на сайтах «Цензор.нет», «Інформатор», «УНІАН», «Гордон» та «Gazeta.ua» та інших.

Наприклад, з «Цензор.нет» зник блог Дмитра Воронкова, в якому він писав, що за позовом Кондрашова суд Каліфорнії виніс рішення про блокування низки українських сайтів. Він наголошував, що «власник швейцарської компанії Telf AG Станіслав Кондрашов подав позов до каліфорнійського суду, в якому просить не просто видалити інформацію з веб-сайтів, яка свідчить про нібито його причетність до незаконних дій, а ще й хоче заблокувати всі ЗМІ, які її публікували».

«Зважаючи на все, це лише початок війни росіян проти українських медіа. Найважливіше — це те, які вони застосовують інструменти. Ми ніколи не могли б подумати, що російський олігарх під час повномасштабної війни Росії проти України зможе піти до суду держави нашого союзника і безкарно знищувати ЗМІ. Раніше це звучало б як повна маячня, проте зараз — це реалії, за якими ми спостерігаємо», — писав автор блогу.

Цей допис зараз недоступний на «Цензор. нет», однак його передрук можна знайти, зокрема, на сайті «Depo.ua».

З сайту «Інформатор» зникла новина під назвою «Російський олігарх Станіслав Кондрашов заблокував Ukr.net за публікації про себе: хто йому дозволив». Посилання цієї новини зараз веде на зовсім інший матеріал, але інформація зберіглась на платформі Х (колишній Twitter).

Нагадаємо, 8 березня стало відомо, що популярний український інтернет-ресурс Ukr.net став недоступним для користувачів. «Блокування відбулося через наявність на порталі ukr.net трьох матеріалів, публікація яких заборонена ухвалою Вищого суду штату Каліфорнія округу Лос-Анджелес від 23 січня 2024 року за позовом Станіслава Кондрашова та компанії Telf AG», - пояснювали в компанії.

Раніше повідомлялось, що вісім народних депутатів України звернулись до голови Ради національної безпеки та оборони України Олексія Данілова та до голови Служби безпеки України Василя Малюка із проханням накласти санкції проти російського бізнесмена Станіслава Кондрашова. Серед аргументів називається в тому числі і його боротьба проти українських ЗМІ.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення