Російський політолог розповіла про втрати Путіна та його плани на Україну

 Апостроф

У війні на сході України та анексії Кримського півострова Володимир Путін зазнав поразки.

Про це розповіла російський політолог Лілія Шевцова.

"Поразка Кремля полягає у тому, що Путін втратив Україну як державу. Тому що основна мета Москви полягала у тому, щоб затримати рух Києва до Європи. І запобігти перетворенню України на націю, зберегти країну у сірій зоні", — зазначила Шевцова.

За словами політолога, Кремль планував зберегти Україну, як частина російського тіла і державності. На її думку, саме такою була основна мета Кремля. Політичний клас, бізнес та ліберали не витримали випробування України.

"Тому ця мегаціль провалилася. Путін зазнав поразки",— наголосила вона.

Щодо анексії Криму, Лілія Шевцова зазначила, що півострів глава Кремля програв.

"Тому що Крим — це важке ярмо, тягар на російському бюджеті. Крим йому не потрібен, він забув про півострів, не цікавиться ним. Зараз у російській пресі і на телебаченні говорять про Крим лише з тугою, відчаєм і без інтересу. Значно скоротилися обсяги російських капіталовкладень у півострів. Ну побудують цей енергоміст, бо подітися нікуди. І все. Крим Росії не потрібен", — каже політолог.

З Донбасом та ж ситуація. Путін хоче "засунути Донбас всередину України будь-якою ціною". І бажано — разом з бойовиками. Але східні території України аж ніяк не потрібні Росії.

"Донбас не потрібен Росії. Скоро ми поставимо прикордонні загони на кордоні з Україною, щоб не пускати назад так званих захисників сепаратистських анклавів. Ідея з "Новоросією" також загнулася", — додає Шевцова.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення