Російський політолог розповів про неприємну долю лідерів "ЛНР" і "ДНР"

Бойовики на Донбасі жорстоко ділять владу і ліквідовують своїх "конкурентів" одного за одним.

Про це у своєму блозі пише російський політолог Дмитро Орєшкін.

"У процесі боротьби за владу люди, що представляють керівництво в "ДНР" і "ЛНР", остаточно перейшли в ранг відморозків. У цей список входять різного роду "Захарченки", "Мотороли", "Гіві" і "Плотницькі", які після встановлення контролю над якоюсь територією першим ділом віджимають існуючу там власність. У процесі "віджиму" власності вони, звичайно, займаються взаємною різаниною, такий собі бандитський переділ залишків активів, які існували в Донбасі", — пише Орєшкін.

За його словами, ватажки бойовиків жорстоко ліквідовують тих, хто хоче забрати у них владу.

"Виходячи з останніх непідтверджених повідомлень з "ЛНР", глава самопроголошеної "ЛНР" Ігор Плотницкий за час свого перебування в Москві позбувся луганських магазинів. Якщо це правда, то пан Плотницкий просто здійснив невдалу спробу стати стаціонарним бандитом. Серед його соратників є точно такі ж озброєні люди, охочі віджати власність. Він змушений з ними постійно вести силові розбірки. Приміром, він розправлявся із Мозговим та іншими ідеологічними бійцями, які воювали за "велику російську ідею". Їх усунули з тієї простої причини, що за всіма цими суперечками стоїть варварський і дикий економічний інтерес", — вважає російський політолог.

За його словами, Плотницкому залишається лише одне — втекти до Росії."Для Донбасу нинішня ситуація — це катастрофа, і бажання Путіна "перепихнути" його Україні цілком зрозуміло", — додав Орєшкін.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення