Російський спецназ йде на Київ (фото)

27 червня предстоятель УПЦ Московського патріархату Онуфрій оголосив про Хресну ходу, до якої він закликав долучитись усіх вірян.

3 липня одна колона вирушила до Києва зі Святогірської лаври на Донеччині, а 9 липня інша – з Почаївської лаври на Тернопільщині.

Згідно з планом, 27 липня обидві колони будуть в Києві та зустрінуться на Володимирській гірці, звідки разом пройдуть до Києво-Печерської лаври. Все це приурочено до чергової річниці хрещення Київської Русі

Поки колони просуваються до Києва, фото "мірян" викликають багато запитань.

Так, наприклад, український боєць Ігор Грег на Фейсбуці виклав фото, та стверджує, що зображені на ньому чоловіки - російські військові

Також Хресний хід одразу ж підтримав "Опозиційний блок", прес-служба якого висвітлює марш і участь у ньому члена парламенту Олександра Вілкула.

Марш підтримує відомий бізнесмен та член парламенту Вадим Новинський, який за президенства Віктора Януковича перейшов з російського громадянства в українське.

Він відомий своїми близькими стосунками з керівництвом російського православ’я.

Медійними кураторами ходи стали журналіст В’ячеслав Піховшек, а також союз православних журналістів України

Нагадаємо, спікер парламенту Андрій Парубій заявив, що російські спецслужби стягують до Києва провокаторів, маскуючи їх під учасників мирної хресної ходи.

СБУ запевняє, що уважно слідкує за ходою і буде напоготові 26-27 липня, коли вона прибуде до Києва

За матеріалами Espreso.TV, BBC Україна, Depo.ua

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення