Російський суд засудив "матерів Беслана" до громадських робіт і штрафів, - ЗМІ

Російський суд засудив учасниць акції протесту під час панахиди за загиблими в Беслані (Північна Осетія) до штрафів і громадських робіт.

Про це повідомляє

"Новая газета".

За даними видання, суд в адміністративній справі про проведення незаконного мітингу тривав до третьої години ночі.

Трьом жінкам - Світлані Маргієвій, Еллі Кесаєвій і Емілії Бзаровій - призначено по 20 годин громадських робіт (оскільки вони не можуть заплатити штраф). Двом - Еммі Бетрозовій і Жанні Циріховій - призначили штраф по 20 тис. рублів, тому що вони не здогадалися попросити про альтернативне покарання.

Земфірі Циріховій, яка не брала участі в акції, але в момент затримання була поряд із Бетрозовою, також призначено громадські роботи - за те, що "перебувала в групі жінок" і "допускала висловлювання".

"Включно із часом перебування в ВВС і суді жінки провели в неволі 14,5 год.", - зазначає видання.

Вони розраховують оскаржити рішення суду вранці у вівторок.

Нагадаємо, 1 вересня 2004 року в Беслані загін терористів захопив школу. 3 вересня було здійснено операцію зі звільнення заручників, підсумком якої стала загибель понад 330 людей, у тому числі 176 дітей.

Учора, в річницю трагедії, п'ять жінок, чиї родичі були взяті в заручники, провели акцію протесту. Під час панахиди жінки зняли сверти і куртки, під якими були футболки з обвинуваченнями на адресу президента Росії. Після цього співробітники ФСБ РФ і поліцейські в цивільному відтіснили їх, а потім затримали.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення