Російський топ-менеджер був заарештований в Італії за стандартною практикою Інтерполу

 СЕГОДНЯ

Арешт співробітника російської Об'єднаної двигунобудівельної корпорації Олександра Коршунова був проведений в Італії згідно зі стандартною практикою Інтерполу при наявності міжнародного ордера. Про це повідомили представники поліції Італії інформаційному агентству ANSA.

Ім'я російського топ-менеджера було занесене до списків розшукуваних Інтерполом, на підставі чого був проведений арешт відповідно до міжнародних угод. Як уточнює агентство, звинувачення на адресу росіянина були висунуті штатом Огайо.

Раніше в аеропорту Неаполя був заарештований громадянин Росії Олександр Коршунов на підставі міжнародного ордера, виданого США. Співробітники посольства РФ в Італії отримали консульський доступ до затриманого.

Російські дипломати відвідали Держдепартамент у зв'язку із затриманням Коршунова і висловили американській владі рішучий протест, вимагаючи відкликати запит на екстрадицію росіянина з Італії. Рішення про його екстрадицію до США прийматиме італійський суд на основі наданих обвинуваченням доказів провини. Захист вимагає звільнити росіянина з-під варти.

У четвер Міністерство юстиції США повідомило, що Коршунов звинувачується в США в змові і спробі крадіжки комерційних секретів у американської авіабудівної компанії. Разом з ним у справі проходить громадянин Італії Мауріціо Паоло Бьянкі. Згідно з американським законодавством, змова з метою крадіжки комерційної таємниці загрожує десятьма роками позбавлення волі

Коршунов є директором з розвитку бізнесу ОДК. За непідтвердженими даними, менеджер прибув до Італії у відпустку.

Італійський суд повинен розглянути питання про екстрадицію затриманого росіянина до США.

Нагадаємо, в липні австрійські власті оголосили в міжнародний розшук 65-річного громадянина Росії Ігоря Зайцева, якого запідозрили в шпигунстві.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення