Російського опозиціонера отруїли - висновок французьких медиків

 Дождь

В організмі заступника голови партії ПАРНАС, координатора «Відкритої Росії» Володимира Кара-Мурзи за допомогою експертизи знайшли перевищення допустимої концентрації важких металів. Про це в середу, 20 січня, повідомляє РБК з посиланням на висновок французького фахівця Паскаля Кинца.

У висновку йдеться, що експертиза обстежила зразки крові, нігтів, волосся та сечі опозиціонера, взяті через три дні після сильного погіршення стану Кара-Мурзи. Експертиза показала, що концентрація марганцю в тілі політика була перевищена у 59,5 разів, міді — в 1,8 рази, цинку в 2,25 разів, ртуті — в 1,2 рази. А заліза в організмі було виявлено у 19 разів менше від допустимого рівня. Сам Кара-Мурза переконаний, що дані експертизи «не цілком репрезентативними». Він стверджує, що його хотіли отруїти.

«Я абсолютно переконаний, що це був замах на вбивство з метою припинити мою суспільно-політичну діяльність. Немає сумнівів, що це було отруєння, оскільки такий був офіційний діагноз. Не буває на рівному місці, щоб у здорової людини почали протягом кількох годин відключатися всі основні життєзабезпечуючі органи», — сказав він.

У травні 2015 року Володимир Кара-Мурза був госпіталізований. Через два дні його ввели в стан медикаментозного сну. Лікарі поставили діагноз «гостра ниркова недостатність». Однак батько політика заявив, що його отруїли.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення