Російського журналіста переслідують через Керченський міст (відео)

 Новая газета

Російський журналіст Євген Тітов заявив, що його переслідували невідомі в ході його поїздки на місце будівництво моста через Керченську протоку, який повинен з'єднати анексувати Крим з материковою частиною РФ. Про це він написав у колонці для "Нової газети".

"Доводжу до вашого відома, що в ніч з шостого на 7 жовтня за мною було встановлено стеження, а невідомі люди намагалися проникнути в під'їзд будинку, де я живу", - написав журналіст. Він зазначив, що перед цим, 6 жовтня, їздив разом з активістами-екологами на будівництво Керченського мосту в місто Тамань Темрюкського району Краснодарського краю.

"Ми спілкувалися з місцевими жителями, у яких немає ні світла, ні води, ні медичного обслуговування. Намагалися проїхати і на будівництво мосту, але підступи до будівництва вже перекриті КПП, шлагбаумом і колючим дротом. Протягом усієї поїздки нас переслідували. Спочатку невелику погоню влаштували співробітники ДПС. Після перевірки документів за нами прилаштувалася сіра "Лада". Від них вдалося відірватися, петляючи по лісосмугах і численним залізничним гілкам, якими тепер обплутані прилеглі до майбутнього мосту території ", - написав Тітов.

"На зворотному шляху моє таксі переслідувала машина, з якої і вийшов незнайомець з телефоном. Я попрямував до під'їзду і боковим зором побачив, що незнайомець рушив за мною. Щоб перевірити , чи йде він саме за мною, я пішов до сусіднього будинку і метрів через 50 згорнув до одного з його під'їздів. Озирнувшись, побачив незнайомця метрах в трьох ззаду. Тоді я різко вийшов на дорогу, яка добре освітлена і де на мою удачу паркувалися . Я швидким кроком пішов у зворотний бік, до свого під'їзду. Подальше відомо з відеозаписів з камер спостереження ", - зазначив Тітов, додавши, що раніше його ніколи не переслідували .

"Вважаю, що вони могли виконувати чиєсь замовлення або наказ. Не виключено, що після першої невдачі вони спробують довести справу до кінця", - написав журналіст.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення