Розкрали понад 650 тис гривень: на Закарпатті чиновник створив злочинне угруповання

Голова однієї із ОТГ на Закарпатті організував злочинне угруповання, учасники якого розкрали понад 650 тис. грн з бюджету. Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Посадовець залучив до злочинної діяльності двох приватних підприємців та двох інженерів з технічного нагляду – усі вони мешканці Закарпаття. «Заробляли» на розкраданні бюджетних коштів під час проведення державних закупівель.

Зловмисники вносили до документів недостовірні дані, завищували ціни на матеріали та об’єми необхідних робіт, додавали до переліку закупівель непотрібні елементи.

Викрили неправомірну діяльність оперативники управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області з колегами-правоохоронцями. Задокументували порушення під час проведення тендерів на будівельні роботи по щонайменше 5-тьом об’єктам будівництва на території Мукачівського району, серед яких 2 дитячі майданчики.

Сума завданих незаконними діями збитків підтведжується висновком експертизи — понад 650 тис. грн.

Кожен із зловмисників виконував свою роль в реалізації схеми:

  • голова ОТГ координував дії зловмисників, за «відкати» незаконно надавав перевагу окремим учасникам тендерів, підписував акти приймання виконаних робіт з неправдивими відомостями, використовував адміністративний вплив для маскування неправомірних дій;
  • двоє підприємців приймали участь у тендерах, які вигравали за змовою з головою ОТГ, створювали штучні перепони для виграшу інших учасників торгів;
  • інженери з технагляду «закривали очі» на неякісне та несвоєчасне виконання будівельних робіт.
  • 24 грудня організатору злочинної діяльності, голові ОТГ, повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 3 ст. 28 – ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Сьогодні, 30 грудня, у вчиненні вищезгаданих злочинів про підозри повідомили ще трьом учасникам ОЗГ – двом підприємцям та інженеру з технічного нагляду.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення