Розкрита в Італії терористична група могла організувати теракти на Апеннінах

 ТАСС

Італійська поліція продовжує розслідування діяльності розкритої у рамках масштабної європейської операції терористичної організації. Як повідомляє в п'ятницю агентство ANSA з посиланням на слідчих, семеро заарештованих в Італії передбачуваних ісламських терористів мали можливість організувати теракти на території Апеннін.

"Можливість скоєння терористичним осередком в Італії терактів конкретна і явна" - йдеться у висновку попереднього слідства, на підставі якого в четвер були проведені арешти.

За даними слідства, шість іракських курдів і один виходець з Косово створили на півночі Італії, в області Трентіно Альто-Адідже, осередок, що мав відношення до угрупування "Ансар аль-Іслам" заснованої в 2001 році ісламським проповідником, відомим як мулла Крекар. Зараз він перебуває у в'язниці в Норвегії, де йому загрожувала смертна кара.

Координатором італійського осередка, кваліфікованого як "нова терористична організація" Абдул Рахман Науроз, один із заарештованих в Італії.

Крім ведення пропагандистської роботи в інтернеті, підозрювані в тероризмі займалися набором бойовиків і організацією їх переправлення до Сирії. Деякі із заарештованих самі бували в зонах конфліктів на Близькому Сході, а деякі їхні подільники загинули в Іраку і Сирії.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення