Розраховувалися повіями: ексглава європейського біатлону приховував допінгові злочини Росії

Колишній глава Міжнародного союзу біатлоністів (IBU) Андерс Бессеберг визнаний винним у справі про приховування допінг-проб російських біатлоністів. Про це повідомляється на офіційному сайті IBU.

"Після вичерпного розслідування комісія прийшла до висновку, що і у пана Андерса Бессеберга, і у пані Ніколь Реш (Колишній генеральний секретар IBU - "Апостроф") є справи, що вимагають відповіді за порушення правил IBU, виходячи з очевидної захисту інтересів Росії без вагомих підстав, особливо в питаннях антидопінгу", - йдеться в заяві IBU.

У 2018 року австрійська поліція почала розслідування випадків корупціі в керівництві IBU на підставі свідчень колишнього директора російського "Антидопінгового центру" Григорія Родченкова, який повідомив, що Бессеберг допомагав приховувати дані про позитивні допінг-проби росіян.

Комісія IBU передбачає, що в якості хабарів для Бессеберга оплачували витрати на російських повій, дарували дорогі годинники, а також організовували відпустку і полювання в Росії. Чиновник підтвердив, що з 2010 по 2014 роки він користувався послугами повій в Москві, але не знає, хто оплачував її послуги. Під час обшуку в будинку Бессеберга поліція виявила 13 дорогих годинників. Норвежець визнав, що один годинник, вартістю близько 20 тисяч євро, йому подарувала російська офіційна особа.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення