Розробили мобільний додаток: контрабандисти продавали бурштин в Китай (фото)

Поліція перекрила канал збуту бурштину в Китай та країни Близького Сходу і вилучила каменю на 30 млн гривень. Контрабандисти розробили спеціальний мобільний додаток, через який продавали український бурштин.

За інформацією Національної поліції, учасники злочинної організації незаконно видобували бурштин, купували незаконно видобутий дорогоцінний камінь великих фракцій - так званий «пейзаж» - у північних районах Рівненської області та контрабандно вивозили його за кордон, зокрема до країн Близького Сходу та КНР.

Організація складалася з громадян України та іноземців.

«Використовуючи закриті профілі в соціальних мережах, вони здійснювали пошук охочих придбати бурштин, а також проводили аукціони онлайн. Надалі відправляли бурштин за кордон контрабандним шляхом за підробленими документами», - розповіли правоохоронці.

Окрім того, встановили слідчі, зловмисники розробили спеціальне програмне забезпечення - мобільний додаток для обміну інформацією про нелегально добутий бурштин.

«За допомогою додатку клієнти, які перебували за кордоном, могли обирати фракції бурштину за фотознімками та описом, замовляти їх, безготівково оплачувати та відслідковувати маршрут доставки замовлення за індивідуальним кодом», - повідомили в поліції.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення