Розслідувач Bellingcat: Окрім України і Голландії ніхто не пам’ятає історію МН17

Історію малайзійського літака «Боїнга» ніхто не пам’ятає, крім України і Голландії. Про це в інтерв’ю «Главкому» сказав розвідувач міжнародної групи Bellingcat Арік Толер.

«У Великій Британії, якщо виходить матеріал у Daily mail, його ніколи не читають. У багатьох країнах ніхто просто не згадує цю історію, люди не думають над цією проблемою. Окрім, звичайно, Голландії, чи України, що зрозуміло. Для цих країн це дуже важлива тема», - сказав Толер.

Також розслідувач розповів, що проблемою є і те, що люди пам’ятають сам випадок авіакатастрофи дворічної давнини, але ніхто більше цією історією не цікавиться.

«У США, у Німеччині, в інших країнах ця тема не дуже важлива. Це ж відбулося два роки тому. Так, люди пам’ятають те, що було, але не більше, цим їхня зацікавленість і обмежується», - сказав Арік.

Нагадаємо, 17 липня 2014 року в районі міста Торез у небі над Донбасом був збитий літак рейсу МН17 малайзійських авіаліній. Внаслідок авіакатастрофи загинуло 283 пасажири і 15 членів екіпажу. За даними експертів, «Боїнг 777», який слідував за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур був збитий ракетою класу повітря-земля ракетно-зенітного комплексу «Бук». 24 липня цього року розслідувачі обіцяють показати документ, що містить в собі факти, які доводять причетність Росії до катастрофи малазійського літака.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення