Розслідування вбивства Шеремета: в "Нацкорпусі" виступили зі звинуваченнями на адресу влади

 Апостроф

Вбивство в Києві 20 липня 2016 року журналіста Павла Шеремета ведеться вже три роки, а організатори та виконавці досі не знайдені.

Про причини зволікання з боку правоохоронних органів і про політичну складову цієї історії в ефірі на телеканалі "Наш" розповів ветеран полку "Азов" і представник "Національного Корпусу" Сергій Коротких, передають "Українські новини".

Він повідомив, що вже довгий час справа про вбивство українського журналіста Павла Шеремета практично не розслідується. На його думку, бездіяльність правоохоронних органів обумовлена відсутністю політичної волі для продовження зазначеного розслідування, а іншими словами – звичайним небажанням нинішньої влади шукати замовників і оприлюднювати деталі цієї скандальної історії.

"Чинна влада має всі ознаки мафіозного режиму. Вона не зацікавлена в розслідуванні резонансних справ, адже розуміє: те, як замовчувалися хід і докази в цьому розслідуванні, свідчить про зацікавленість у "кришуванні" цих процесів верхівкою владної вертикалі", – заявив Сергій Коротких.

Він також додав, що сьогодні відповідальність за вбивство Павла Шеремета намагаються перекласти на інших замовників, щоб відвернути слідство і увагу громадськості від політичної складової цього злочину.

"Спроби відверто провладних ЗМІ перенести підозри в організації вбивства Павла Шеремета на когось іншого, ігнорування питань, що виникли в ході журналістського розслідування "Слідства.інфо", – це жонглювання словами. Це спроби зробити чорне білим", – підсумував представник "Національного Корпусу".

Нагадаємо, 20 липня 2016 року в Києві був підірваний автомобіль, за кермом якого знаходився автор сайту "Українська правда" і український журналіст Павло Шеремет. За однією з версій, вбивство пов’язане з професійною діяльністю журналіста і було спланованим. Однак окремі ЗМІ схиляються до версії, що журналіста вбили помилково, а справжньою ціллю злочинців була його колишня цивільна дружина і власниця інтернет-видання "Українська правда" Олена Притула, на машині якої Шеремет того ранку їхав на роботу. Варто відзначити, що саме таку версію після загибелі журналіста публічно озвучив діючий президент Петро Порошенко, пообіцявши при цьому якомога швидше знайти замовників цього злочину.

Ні замовники вбивства, ні його виконавці досі не знайдені. При цьому команді журналістів "Следствія.інфо" всього за рік вдалося зібрати інформацію, яка вказує на виконавців вбивства: якихось чоловіка і жінку, які закладали вибухівку в машину. Також журналістам вдалося дізнатися, що всю ніч перед трагедією за будинком, в якому жив Павло Шеремет, стежили люди - ймовірні замовники злочину. Одним з них виявився колишній працівник СБУ Ігор Устименко, що може вказувати на причетність до вбивства силових структур.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення