Розтрата майна: діючому депутату міської ради Житомирщини повідомлено про підозру (фото)

Служба безпеки України викрила колишніх високопосадовців Київської облдержадміністрації. Вони завдали збитки державі на понад 230 млн грн через оборудку з нерухомістю у столиці. Про це повідомляє пресслужба установи.

Оперативники спецслужби встановили, що організували оборудку чотири начальники різних часів одного із департаментів ОДА. Вони діяли спільно з посадовцями комунального підприємства. Чиновники передали комунальникам в оренду будинок у центрі Києва площею майже 2 тисячі квадратних метрів. З 2000 року вартість оренди становила 1 гривню на рік.

Потім посадовці здавали нерухомість в суборенду комерсантам за ринковою вартістю, а різницю привласнювали. Ініційовані СБУ ревізії, перевірки та експертизи документації засвідчили зловживання чиновниками і підтвердили збитки держави у розмірі понад 232 мільйони гривень.

Чотирьом екскерівникам департаменту ОДА оголошено про підозри у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України. Двох колишніх посадовців суд визнав винними у скоєнні злочину, справи ще двох розглядає по суті.

У межах кримінального провадження СБУ викрила додаткові факти заволодіння бюджетними коштами колишнім керівником комунального підприємства. Директор підозрюється у виведенні коштів структури на рахунки афілійованих комерційних за нібито надані послуги.

Екскерівнику комунального підприємства, нині діючому депутату міської ради Житомирщини, повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2, ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Триває досудове слідство.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення