Розвідка: бойовики на Донбасі стали частіше підриватися на власних мінах

 УНН

Командування російських окупаційних військ на Донбасі нарощує фортифікаційне обладнання передових. Водночас, збільшилася кількість випадків підриву на хаотично встановлених раніше мінно-вибухових пристроях військовослужбовців противника. Про це з посиланням на інформацію Головного управління розвідки Міністерства оборони України повідомив представник прес-центру Міністерства оборони України полковник Дмитро Гуцуляк під час брифінгу

"Командування російських окупаційних військ вживає заходів із нарощування фортифікаційного обладнання передових позицій підрозділів з’єднань і частин першого та другого АК ЗС РФ", - сказав речник Міноборони.

Зокрема, з його слів, зросла інтенсивність робіт із обладнання окопів та бліндажів, поблизу яких встановлюються додаткові мінно-вибухові загородження. При цьому, для мінування місцевості окупанти використовують протипіхотні міни російського виробництва, які заборонені міжнародними конвенціями.

"Водночас, за повідомленням Головного управління розвідки Міноборони України, збільшилась кількість випадків підриву на хаотично встановлених раніше мінно-вибухових пристроях військовослужбовців противника, які прибули на передову у ході останньої ротації. Так, 22 липня цього року під час ліквідації загоряння трави у районі бойової позиції одного з підрозділів окупантів підірвалися троє російських військовослужбовців, один з них загинув, двоє важко поранені. Командування російських окупаційних військ вживає заходів з приховування цієї інформації", - додав Гуцуляк.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення