Розвідка: матеріальна нерівність змушує місцевих бойовиків до дезертирства

 УНН

Суттєва різниця у грошовому забезпеченні у порівнянні з російськими найманцями є головною причиною, яка змушує місцевих бойовиків вдаватися до дезертирства. Про це сьогодні на брифінгу у Києві з посиланням на дані української розвідки повідомив речник Міністерства оборони України Максим Праута

"Окупантами приховується інформація про значну різницю у грошовому забезпеченні російських кадрових військовослужбовців і призваних з числа місцевого населення. Зокрема, полковник ЗС РФ (на посаді командира батальйону і вище) отримує 124 тис. рос. руб. щомісяця, які нараховуються йому на картковий рахунок на території РФ; громадянин РФ (не військовослужбовець, найманець) — 25 тис. рос. руб. та щоденно 500 рос. руб. за перебування на передовій. Показовим є те, що на рівнозначній посаді місцевий мешканець отримує 15 тис. рос. руб., а за перебування на передовій — 200 рос. руб. щодня", - сказав Праута.

Він наголосив, що саме у зв’язку з матеріальною вмотивованістю зазначених осіб, у підрозділах окупаційних військ продовжує стрімко зростати кількість дезертирів та тих, хто бажає звільнитись з військової служби.

Водночас, за словами Праути, російське окупаційне командування вживає заходів для підвищення кількісних показників призову населення тимчасово окупованих територій на військову службу. Особлива увага приділяється призову на контрактну службу, яку окупанти посилено рекламують з використанням теле-радіо- та друкованої пропаганди. Разом з цим, ширяться чутки про примусовий призов на два роки, у тому числі осіб, які раніше проходили військову службу, без підписання контракту і можливості отримання більш високого рівня грошового забезпечення.

Нагадаємо, за інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей посилюються проукраїнські настрої серед місцевого населення, що суттєво впливає на морально-психологічний стан особового складу російсько-окупаційних військ.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення