Розвідка повідомила про ознаки підготовки РФ до наступу на Донбасі

 РБК-Україна

Розвідка виявила ознаки підготовки російських військ до наступу на Донбасі. Про це повідомив співрозмовник у Головному розвідувальному управлінні Міністерства оборони України.

За даними розвідників, про підготовку наступу свідчать зміни у структурі підрозділів бойовиків, зокрема скорочення кількості мотострілкових бригад з 3 до 2 і збільшення танкових бригад з 1 до 2. Крім того, на ознаки підготовки до наступу вказують останні навчання російської армії біля кордонів України, у ході яких військові РФ відпрацьовували форсування водних перешкод.

У свою чергу президент України Петро Порошенко на засіданні військового кабінету, яке відбулося 31 січня, дозволив ВСУ відповідати на вогонь супротивника, але заборонив обстрілювати житлові райони. На даний момент війська не переходять у наступ, але їм дозволені окремі штурмові дії.

Загальна кількість бойовиків і військових РФ на окупованому Донбасі становить 32 тис. осіб, з яких 40% - найманці з різних країн, у тому числі з Росії, 30% - місцеві сепаратисти і 30% - кадровий склад російських військ.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, за даними розвідки, російські "козаки" масово відмовляються від участі в боях на Донбасі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення