Розвідник викрив "дешеву" витівку Путіна щодо України

 Обозреватель

Підписання президентом Росії Володимиром Путіним указу про присвоєння почесних українських найменувань цілій низці частин російської армії зроблене для того, аби підняти дух патріотизму в російського народу на фоні економічної кризи.

"Єдине, на мою думку, що треба мати на увазі, в руслі путінської стратегії ланцюгової агресії здійснюються гібридні заходи для того, щоб залякувати і України, і сусідів. Тому що там не тільки українські назви, а й білоруські, і німецькі там", – сказав в коментарі генерал-лейтенант, ветеран зовнішньої розвідки Василь Богдан.

За його словами, замість того, аби якось вирішувати і врегульовувати ситуацію в середині країни, путінський режим такими витівками намагається підняти моральний дух своїх військових та громадян.

"Зараз Росія немає ніяких завоювань, вона має тільки втрати, вона має негативний міжнародний імідж у світі, і цей імідж вже поступово поширюється і в середині цієї країни. Тому потрібно до чогось апелювати, і чимось захоплювати своє суспільство і своїх громадян", – пояснює Богдан

Саме тому, як каже генерал-лейтенант, ще зі стародавніх сталінських архівів беруться дешеві пропагандистські прийоми, які повинні вселити відповідне почуття патріотизму та гордості.

"Це дешевий піар спрямований на внутрішнього споживача з тим, щоб якось сколихнути патріотизм у російського суспільства. Безумовно, що такими от акціями, кроками, піарними, пропагандистськими режим хоче відволікти, що характерно для всіх тоталітарних режимів, увагу на ура-патріотизмі, на псевдопатріотизмі, від тих злободенних проблем, які є у суспільстві", – додав він.

Проте, Богдан вважає, що на таку інформацію має реагувати Міністерство закордонних справ України, "за посягання на суверенні права української держави".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення