Рубан про перевезення зброї: Це була військова операція

 СЕГОДНЯ

Керівник Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимир Рубан, якого Апеляційний суд Києва сьогодні залишив під вартою, заявив, що перевозив зброю з окупованих територій Донбасу за військовим завданням. Про це він розповів на засіданні суду.

Він зазначив, що повинен був перевезти кулемети згідно з розробленою офіцером з позивним "Кедр".

"Мала місце військова операція, яку розробляв офіцер "Кедр". Потрібно було провезти чотири кулемети в один бік і один кулемет назад", – сказав Рубан.

Відзначимо, що згідно з розслідуванням журналіста Володимира Бойка, яке раніше він публікував в Facebook, цим офіцером нібито виявився майор Павло Балів з восьмого окремого полку спеціального призначення Збройних сил України, який дислокується в Хмельницькому як військова частина А0553 і який насправді знаходиться в розпорядженні Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Нагадаємо, 8 березня стало відомо, що на контрольному пункті в'їзду і виїзду "Майорськ" на Донбасі був затриманий Володимир Рубан. Як виявилося, за інформацією силовиків, затриманий нібито планував серію терактів, зокрема вибухи в Києві і вбивство депутатів, чиновників, в тому числі і керівництва країни. В результаті 9 березня суд заарештував Володимира Рубана без права застави. Він отримав два місяці утримання під вартою.

У свою чергу голова СБУ Василь Грицак розкрив подробиці про величезний арсенал зброї та боєприпасів, які перевозив Рубан з ОРДЛО на підконтрольну Києву територію.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення