Румунський хакер, який зламав пошту Клінтон, знайдений мертвим

 The Times

Румунський хакер Лазар Марчел Лехел, відомий під псевдонімом Гуччифер, який зізнався у зломі пошти Хіларі Клінтон, та який працював на російську розвідку, як вважають спецслужби США, знайдений мертвим у своїй тюремній камері. Про це повідомляє The Times

За даними видання, комп'ютерний зломщик вчинив самогубство.

Газета звертає увагу на те, що Лазар Марчел Лехел покінчив з собою практично в той момент, коли Федеральне бюро розслідувань (ФБР) рекомендувало не порушувати кримінальну справу проти претендента на посаду президента США Хілларі Клінтон у зв'язку з халатністю при використанні електронної пошти у період її роботи держсекретарем.

Тоді ж, 5 липня, директор ФБР Джеймс Комі заявив, що його відомству не вдалося знайти прямих доказів того, що держсекретар Клінтон і її колеги планували порушити закон про захист секретних даних». Втім, він визнав, що «до особистого листування Клінтон дісталися вороги США, а Гуччифер — єдиний, хто може пролити світло на деталі того, що сталося».

У 2015 році виявилося, що під час перебування на посаді глави Держдепу Клінтон порушувала закон, який передбачає вести листування через спеціальну урядову електронну систему з додатковим захистом. Замість цього вона використовувала особистий ящик, який перебував на іншому сервері.

25 травня 2016 Лехел заявив, що без особливих проблем отримав доступ до особистої поштової скриньки Клінтон. Він порівняв використовуваний Хіларі Клінтон сервер з розкрився квіткою, отримати доступ до якого «було просто для кого завгодно».

44-річний Лазар Марчел Лехел був екстрадований в США після того, як американські спецслужби запідозрили його у зломі поштових скриньок американських політиків, включаючи Клінтон. До видачі в США Лазар відбував семирічний термін ув'язнення за скоєні на батьківщині злочини, пов'язані з комп'ютерним зломом поштових скриньок чиновників і політичних діячів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення