«Rzeczpospolita» дала оцінку планам Петра Порошенка відносно Донбасу

У польському виданні зазначається, що політики в Києві не мають спільного бачення, як вирішити конфлікт на Донбасі. Щоденник «Rzeczpospolita» пише про пропозицію президента України визнати російську агресію на сході, а самозвані республіки Донбасу визначити як «території, тимчасово окуповані російською федерацією», передає «Польське радіо».

Згідно із законопроектом, повністю відповідальною за все, що відбувається в непідконтрольних Києву регіонах, є росія. Це означає, що Україна не враховуватиме претензій у справі невиплати пенсій і соціального забезпечення жителів цих територій.

Якщо росія окупує частину Донбасу, відповідні витрати повинна взяти на себе москва, – пояснює в польському виданні аналітик київського Центру Разумкова Олексій Мельник. Як він каже: «Не буде так, що росія постачатиме туди газ і списуватиме все на рахунок України. Це спроба назвати речі своїми іменами, тому що раніше використовувалися двозначні визначення типу «антитерористична операція».

Польське видання також пише, що приводом контроверсій серед опозиції є те, що закон не забороняє торгівлю з окупованими Донецьком і Луганськом.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення