Саакашвілі припинив голодування, він у тяжкому стані в палаті інтенсивної терапії: усі подробиці

Експрезидент Грузії, громадянин України Михеіл Саакашвілі припинив голодування, яке тривало з 1 жовтня 50 днів.

За словами особистого лікаря політика Ніколоза Кіпшидзе, Саакашвілі офіційно припинив голодування одразу після переведення з тюремної лікарні у військовий шпиталь у місті Горі, повідомляє AFP. Уночі 20 листопада його привезли до шпиталю.

"Він досі перебуває в небезпечному для життя стані, його помістили до палати інтенсивної терапії", – сказав Кіпшидзе.

"Транспортування відбулося нормально, хворого привезли до Горі, там же провели кілька тестів. Стан тяжкий, складний. Саакашвілі надали першу реанімаційну допомогу та перевели до палати інтенсивної терапії", – пише видання "Новости-Грузия" з посиланням на лікаря Кіпшидзе.

Він зазначив, що у шпиталі постійно перебуває група реаніматологів із Тбіліської республіканської лікарні.

Нагадаємо, що 16 листопада українська омбудсменка Людмила Денісова повідомила, що у Саакашвілі почалося криваве блювання. Вже 18 листопада Саакашвілі втратив свідомість у Глданській тюремній лікарні в Тбілісі. Політик зачепився, впав і знепритомнів, коли виходив з кімнати після зустрічі з адвокатами.

Група медичних експертів, сформована під егідою омбудсмена Грузії, заявила, що через тривале голодування у Саакашвілі розвинувся небезпечний неврологічне розлад і він може впасти в кому. Лікарі та адвокати політика вимагали його переведення до багатопрофільної цивільної клініки. 19 листопада в мін'юсті Грузії заявили, що готові перевести Саакашвілі у військовий шпиталь у Горі, проте одразу після завершення лікування Саакашвілі повернуть до в'язниці у Руставі. Політик погодився на переведення "для отримання інтенсивної терапії, завершення голодування та реабілітації".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення