Саакашвілі заявив про готовність зайняти пост глави українського уряду

 Lenta.ru

Губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі заявив про готовність зайняти пост глави українського уряду. Про це він розповів в інтерв'ю виданню Politico

«Я хотів би взяти участь у великих перервах і реформах, і в будь-якій якості, я можу це зробити. Я хочу бути прапороносцем реформ», - відповів Саакашвілі на питання про можливість свого призначення на посаду глави кабінету міністрів України.

Також політик зазначив, що робота в обласній адміністрації - не те, про що він мріяв. Разом з тим він вкотре розкритикував чинного главу уряду Арсенія Яценюка, зазначивши, що для партії прем'єра ненормально не брати участь у місцевих виборах, як це зробив «Народний фронт» Яценюка.

У вересні з'явилося повідомлення про те, що адміністрація президента розглядає питання про можливе призначення Саакашвілі віце-прем'єром. При цьому наголошувалося, що пост голови уряду може зайняти глава Мінфіну Наталя Яресько. У свою чергу, глава держави Петро Порошенко, відповідаючи на запитання, чи бачить він Саакашвілі на посаді голови українського уряду, сказав: «Звичайно. Він буде прекрасним прем'єр-міністром Грузії»

Сам Саакашвілі на початку вересня відмовився претендувати на прем'єрську посаду. Тим часом розміщена в інтернеті в той же день петиція до президента України про призначення його прем'єр-міністром країни за п'ять днів набрала 25000 підписів.

Колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі був призначений одеським губернатором 30 травня 2015 року.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення