Самка орангутана запросила самця-кілера для вбивства суперниці

 The Local

Антропологи, що працюють на острові Борнео стали свідками рідкісного випадку: самка і самець орангутана об'єдналися для вбивства іншої самки.

Вчені вперше зафіксували конфлікт між двома самками, що закінчився смертельним наслідком, повідомляється в журналі Behavioral Ecology and Sociobiology.

Почала бійку в заказнику Мавас самка на прізвисько Кондор — вона вирішила помститися більш літній особини Сідоні: та раніше вдарила Кондор, коли та спробувала наблизитися до доньки Сідоні.

У той час Кондор, яка зблизилася з самцем Еко: різко перервала процес злягання, підбігла до Сідоні і напала на неї

Конфлікт не обмежився кількома ударами і укусами. Коли Сідоні спробувала втекти, Еко перегородив їй шлях. Потім дві особини по черзі били і кусали Сідоні протягом півгодини. Бійка тривала б ще довше, якби інший самець, Гуапо, не втрутився і не відігнав Еко. Він також допоміг Сідоні врятуватися і через деякий час став з нею спаровуватися.

Гуапо захищав її від Кондор, але Сідоні це не допомогло: завдані їй каліцтва були дуже великі, і вона померла через два тижні. Орангутанги в нормі живуть на самоті. Самці і самки майже не зустрічаються — за винятком досить насильницьких актів злягання.

Самці іноді затівають бійки, але конфлікт (зі смертельними наслідками) між самками є дуже рідкісним явищем. Ще більше зоологів вразило те, що самки використовували самців як «найманців» — для захисту та знищення суперниць.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення