Саша Сотнік: Що маємо після Парижа?

 Апостроф

Нещодавня криза в Україні була у російському суспільстві темою №1, однак зараз кремлівська пропаганда повністю переключила увагу росіян на війну в Сирії. Про це російський журналіст Саша Сотник пише в статті для сайту «Апостроф».

Зустріч в Парижі в практичному сенсі не принесла ніяких результатів. Тобто - сіли, поговорили, Путін оглянув свої нігті, поухмилялся і зник за горизонтом. Це - його звична тактика. Ми в Росії з нею знайомі. Вона полягає в вимотування противника. Начебто, з тобою і спілкуються, а практичних результатів - жодних.

Путін - великий майстер по "намотування кишок опонента". В даному випадку ситуація "ні миру, ні війни на Донбасі" йому виключно вигідна. Він випестував на цих територіях генерацію голодних відморозків, для яких вбити - все одно, що посмажити яєчню. І тепер він буде використовувати це для підтримки постійної напруженості в регіоні. Начебто, нічого і не вибухає, але запах газу в приміщенні стійкий, і рвонути може в будь-який момент. А розпалювати ситуацію він тепер стане політичними методами. Росіяни - абсолютні телеглядачі. Їх пам'ять коротка, як життя метелика. Всі їхні думки вже зосереджені на "військових успіхи" Росії в Сирії. Ми громимо терористів, ми - молодці. А Україна - це все в минулому житті, забудьте. У телевізорі немає України - відтак, її ніколи й не було. Путін і його режим ніколи не стануть договороздатними . Забудьте про це. Його цікавить одне: повернути Україну в становище країни-сателіта.

А після того, що сталося - ще й помститися, "нагнувши" вашу країну і поставивши її в таке принизливе становище, щоб показати всередині Росії: "Ось бачите, до чого призводять всякі революції". Він зацікавлений у руйнуванні укладу життя кожного українця, у створенні нестерпних умов. І зараз для нього - вельми сприятлива пора. Він буде використовувати вибори в Україні для просування в політичне поле своїх людей. Він займатиметься дробленням українського суспільства, прагнучи пересварити всіх з усіма. Виборчий процес і дроблення - його коник, і забувати про це не можна. Принаймні, в Росії спецоперація по знищенню громадянського суспільства Путіну вдалася блискуче.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення