Саудівська Аравія пригрозила Асаду поваленням

 

Виступаючи перед журналістами в Нью-Йорку, міністр закордонних справ Саудівської Аравії Адель аль-Джубейр заявив, що у Асада є тільки два варіанти: піти добровільно або дочекатися військової операції по його повалення, передає BBC.

Міністр не уточнив, яким чином сам Ер-Ріяд має намір брати участь у такій операції, і не привів про неї ніяких подробиць, зазначивши тільки, що такий варіант зміни влади в Сирії буде значно тривалішим і витратним.

Аль-Джубейр підкреслив, що не бачить у Асада політичного майбутнього і відкинув заклики Росії сформувати спільно з діючими владою Сирії широку коаліцію для боротьби з радикальною організацією «Ісламська держава».

Французькі журналісти зняли військову техніку Росії в Сирії

З таким закликом 28 вересня виступив з трибуни на асамблеї ООН в Нью-Йорку російський президент Володимир Путін. У той же час президент США Барак Обама назвав Асада диктатором, знищували власний народ, і відкинув можливість співпраці з ним.

За даними американських журналістів, президенти підняли цю тему і на особистих переговорах, що послідували за виступами з трибуни. У результаті їм так і не вдалося домовитися про долю Асада.



Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення