Сбєрбанк Росії подав позов на організатора блокади Криму

Сбєрбанк Росії подав до Арбітражного суду Москви позови про визнання банкрутом бізнесмена, одного з організаторів блокади Криму Ленура Іслямова і його дружини Ельвіри на загальну суму 2,2 млрд рублів. Про це повідомляє агентство "Москва".

За інформацією джерел агентства, позови подано 28 січня, обидва на однакову суму - 1,1 млрд рублів. Як розповів колишній тимчасовий керуючий підконтрольною дружині Іслямова "Квінгруп" Роман Сінченко, позови можуть бути пов'язані з кредитом, який банк видав компанії

"Сбєрбанк є заставним кредитором "Квінгруп", і сума цих позовів - сума, включена до реєстру вимог. Кредит видали під заставу автомобілів або незнижуваного залишку товарів. Під цей кредит як поручителі були залучені сам Іслямов і, судячи з усього, його дружина. Із цим пов'язані позови з питання банкрутству - визнати Іслямова банкрутом необхідно для того, щоб стягнути його особисте майно, а це частки в компаніях, не тільки російських, а й іноземних", - розповів Сінченко.

Нагадаємо, в грудні 2015 року так звана "прокурор" Криму Наталія Поклонська заявила про арешт майна Іслямова. За її словами, арешт накладено "з метою відшкодування збитків", а причетність Іслямова до злочину вже нібито доведена.

При цьому Поклонська не уточнила, про яку саме кримінальну справу йдеться і яке майно арештували

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення