СБУ попередила теракти в Краматорську (відео)

 СБУ

Співробітники Служби безпеки реалізували багатоходову операцію, завдяки чому вдалося затримати бойовика та інформаторку диверсійної групи так званої"ЛНР", яка планувала теракти у Краматорську.

Про це у вівторок інформує прес-центр СБУ.

Бойовика на прізвисько "Ромео" правоохоронці знешкодили ще на початку вересня. У складі незаконних збройних формувань "ЛНР" брав участь у бойових діях, після чого був переправлений на територію підконтрольну українській владі для підготовки терактів.

Співробітники спецслужби вилучили в нього, зокрема, флеш-носій із супутниковими картами з позначенням дислокації підрозділів СБУ і МВС у Краматорську, військових частин та об'єктів інфраструктури з детальною інформацією про рух транспорту і чергування особового складу.

Під час другого етапу операції в середині жовтня спецслужба спільно з військовою прокуратурою сил АТО затримала інформаторку, яка збирала дані для "Ромео". У неї виявлено додаткову інформацію стосовно об’єктів транспортної інфраструктури Краматорська, життєзабезпечення міста, волонтерських пунктів тощо.Відкрито кримінальні провадження.

За рішенням суду бойовик та його інформаторка утримуються під вартою.Тривають оперативно-слідчі дії для встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності інших осіб, причетних до діяльності диверсійної групи, зазначають в СБУ.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення