СБУ повернула державі понад тисячу гектарів землі на Житомирщині

Більше тисячі гектарів сільгоспугідь в Житомирській області повернули в державну власність співробітники СБУ. Про це повідомили в прес-службі управління СБУ в області.

Незаконну оборутку з землею виявили на території Любарського району. Приватний підприємець з Київщини взяв в оренду на 49 років земельні угіддя загальною вартістю майже 14 мільйонів гривень без проведення земельних торгів та нормативно-грошової оцінки землі.

"Під час перевірки співробітники спецслужби виявили, що ділок надав неповну інформацію в пакеті поданих документів. Він, зокрема, не обґрунтував необхідність виділення площ і перспективи їх використання, не підтвердив наявність техніки і засобів для обробки ділянок. За півтора року володіння сільгоспугіддями підприємець не почав займатися фермерським господарством, не сплачував орендну плату і податок на землю. За матеріалами Служби Безпеки України прокуратурою направлено позов про визнання договорів оренди земельних ділянок недійсними і повернення сільгоспугідь в державну власність. Рішенням Любарського районного суду Житомирської області позов задоволено в повному обсязі ", - повідомили в управлінні СБУ.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення