СБУ розкрила схему, за якою ФСБ вербує українських "заробітчан"

Служба безпеки України (СБУ) протягом 2016-2017 років зафіксувала понад 50 спроб вербування українських "заробітчан" спецслужбами Росії.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Так, основні місця вербування - російсько-український кордон, лінія розмежування і тимчасово окуповані території. Для примусу "заробітчан" до негласної співпраці з російськими спецслужбами останні вдаються до шантажу і створюють штучні компрометуючі ситуації.

У СБУ також роз'яснили схему, по якій російські спецслужби проводять вербування. Так, під час проходження паспортного і митного контролю "заробітчан" запрошують в окреме приміщення для бесіди з кадровими співробітниками ФСБ Росії. Це відбувається під виглядом нібито додаткової перевірки документів. Потім ФСБшники намагаються змусити українця погодитися на негласне співробітництво, застосовуючи залякування і погрози забороною в'їзду на територію Росії, а також проблемами з правоохоронними органами Росії.

Відзначається, що спецслужби країни-агресора пропонують громадянам України збирати і передавати відомості про дислокацію і переміщення підрозділів Збройних сил України, їх кількість та озброєння, деталі про роботу українських силових структур

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення