СБУ шукає міжнародне хакерське угруповання: провели обшук і вилучили сервери у провайдера "Адамант"

 Facebook

Співробітники Служби безпеки вилучили серверне обладнання з технічного майданчика провайдера "Адамант". Про це повідомила прес-секретар СБУ Олена Гітлянська у Фейсбуці.

За її словами, спільно з іноземними правоохоронними органами СБУ розслідує діяльність міжнародного хакерського угруповання.

"Один з учасників є громадянином України, який перебуває у міжнародному розшуку. Він розмістив серверне обладнання на технічному майданчику українського провайдера "Адамант".

З його допомогою хакерське угруповання викрадало кошти з рахунків іноземних фінансових установ, поширювало вірусне програмне забезпечення тощо", - повідомила Гітлянська.

Вона також зазначила, що сервери вилучили для проведення експертизи та за клопотанням іноземних правоохоронних органів."СБУ діяла виключно в правовому полі", - наголосила прес-секретар.

Власник і президент "Адаманту" Іван Пєтухов розповів у коментарі виданню Internet.ua, що коли почався обшук, він перебував на засіданні Апеляційного суду. Із засідання він поїхав в офіс. Візит силовиків був записаний на камери системи безпеки, а в компанії змонтували із цього відео візиту.

Пєтухов вважає, що обшук проводили з порушенням Кримінально-процесуального кодексу."

За ст. 159-165, спочатку мав прийти слідчий і зажадати тимчасового доступу до документів, і якщо співробітники відмовили б у цьому, за ст. 233-234 силовики отримували право на виїмку документів та обладнання", - зазначив він.

"Крім того, я готую прес-конференцію і відкритий лист Верховній Раді і Президентові від імені голови громадської організації "Національна асамблея Громадського сектору України", в якому висловлю своє обурення тим фактом, що цілий загін спецпризначенців СБУ не ловив злочинців, а шукав громадського діяча", - додав Пєтухов.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення