СБУ викрила хакерів, які викрадали кошти у держпідприємств

Служба безпеки України припинила діяльність міжрегіонального хакерського угруповання, учасники якого викрадали кошти з рахунків вітчизняних державних підприємств. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

“Оперативники спецслужби встановили, що організаторами оборудки є мешканці Одеської та Дніпропетровської областей, які виявляли уразливості у функціонуванні систем електронних грошових переказів державних установ”, — сказано у повідомленні.

В подальшому, зловмисники під виглядом тестування програмного забезпечення, з урахуванням наявних недоліків, здійснювали незаконні операції з використанням обчислювальної техніки та міжнародних електронних платіжних систем “Money Gram” і “Global Money”.

Викрадені грошові кошти з рахунків держпідприємств, злочинці через систему міжнародних переказів несанкціоновано переводили на рахунки підставних осіб та привласнювали.

Співробітники СБУ встановили причетність зловмисників до заволодіння у жовтні 2019 року грошовими коштами у сумі майже двісті тисяч гривень, що належали запорізької філії ПАТ “Укрпошта”.

Під час обшуків за місцями проживання фігурантів справи правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони та флеш накопичувачі з інформацією, яка підтверджує проведення злочинної діяльності.

Наразі вирішується питання щодо здійснення зловмисникам повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно—обчислюваних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) Кримінального кодексу України.

Триває досудове слідство.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення