СБУ викрила київський банк у роботі з відділеннями на підконтрольних бойовикам територіях

 СБУ

Служба безпеки України викрила київський банк у роботі з відділеннями на підконтрольних бойовикам територіях, повідомляє прес-служба відомства.

"Менеджмент банку організував у псевдореспубліках реєстрацію своїх філій, в яких регулярно сплачувалися "податки". Використовуючи реквізити фіктивних підприємств і рахунків, які було відкрито на підставних фізичних осіб, безготівкові кошти пересилали на контрольовану українськими властями територію. Співробітники спецслужб також встановили, що керівництво банку передало в оперативне управління майно установи вартістю 4 млн грн фірмі, зареєстрованій в "податкових органах" "ДНР", - зазначено в повідомленні.

Під час обшуків у приміщеннях банку вилучили сервер з даними про проведені операції, документи про реєстрацію банківської установи в податковому органі "ДНР", а також договори на передачу майна. Також в офісах зберігали печатки підконтрольних підприємств, засновником яких є юридичні особи "ДНР", а менеджерами - колишні співробітники банку.

Відкрито кримінальне провадженя за ст. 285-5 КК України, тривають слідчі дії.

Нагадаємо, в серпні 2014 р. Національний банк України заборонив проводити банківські операції з відділеннями банків, розташованих у містах, зайнятих незаконними збройними формуваннями "ЛНР" і "ДНР".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення