СБУ викрила київську фірму, яка продавала «1С» у Луганськ

Служба безпеки України викрила київську фірму на продажі російського програмного продукту «1С» на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

Як повідомив начальник апарату голови СБУ Олександр Ткачук на брифінгу, компанія-дилер продала заборонене програмне забезпечення компанії, яка юридично зареєстрована і фактично розташована в окупованому Луганську.

«Дилерська компанія продавала продукт – наприклад, продукт 1C, який також розроблено в Російській Федерації, і, за нашою інформацією, окремі дилери розповсюджують на території України продукти компанії "1C" – вони вже внесені Радою національної безпеки та оборони до санкційного списку», – сказав він.

«Ми закликаємо наших підприємців бути обачними і виважено приймати рішення щодо тих програмних продуктів, які ви використовуєте у своїй діяльності», – заявив Ткачук.

СБУ на своєму сайті уточнює, що менеджмент київського представництва російського виробника програми уклав низку договорів на постачання та технічну підтримку продукту з підприємствами та дилерами, які працюють у так званих «ДНР» і «ЛНР».

«Під час обшуків у київському офісі комерсантів оперативники спецслужби вилучили документацію, яка підтверджує факти протиправного продажу цього програмного продукту на тимчасово окуповані території», – сказано у повідомленні.

СБУ зафіксувала, що адміністрування, оновлення та технічна підтримка цих програм здійснюється з території Росії, зокрема через віддалений доступ до обладнання київського представництва російської компанії.

На думку фахівців СБУ, це – ще один доказ прихованого контролю спецслужб РФ за ситуацією в державному та приватному секторі економіки України, а також за підприємствами, які розташовані на територіях т.зв. «ЛНР» і «ДНР».

Триває досудове слідство у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 359 Кримінального кодексу України.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення