СБУ викрила схему фінансування терористів "ЛНР" і "ДНР"

 УНН

Служба безпеки України викрила діяльність організованої групи шахраїв, які привласнювали гроші громадян в особливо великих розмірах під видом діяльності дилерських центрів "Forex" з електронної торгівлі на міжнародному валютному ринку, припинили правоохоронці в Києві, Харкові, Дніпрі, Одесі та Львові. Кошти перераховувалися в Російській Федерації, а потім використовувалися для фінансування "ЛНР" і "ДНР". Про це повідомили в прес-службі СБУ.

Встановлено, що організатори угоди через спеціально створені веб-ресурси вводили в оману "інвесторів", використовуючи спеціальне програмне забезпечення для імітації процесу електронної торгівлі. Частина отриманих доходів, одержаних злочинним шляхом переводилася на рахунки в Російську Федерацію. Ці кошти використовувалися для фінансування так званих "ЛНР", "ДНР".

Під час обшуків правоохоронці вилучили "чорну бухгалтерію", комп'ютерну техніку, спеціальне програмне забезпечення, банківські картки та документацію, що підтверджує незаконність фінансових угод. Також співробітники СБ України вилучили методичні рекомендації та документи, що свідчать про співпрацю з фінансовими установами Російської Федерації.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення