СБУ встановила адреси катівень на території окупованого Донбасу

 РБК-Україна

У Донецьку встановлено 6 катівень, у Луганську - 2 Служба безпеки України (СБУ) встановила адреси катівень на території окупованого Донбасу. Про це розповів голова Служби безпеки України Василь Грицак під час брифінгу у п'ятницю, 23 вересня, передає кореспондент РБК-Україна. Як наголошується, в Донецьку встановлено 6 катівень, у Луганську - 2.

Крім того, СБУ збирає свідчення про тортури на територіях ЛНР, ДНР.

"Служба безпеки України збирає свідчення щодо фактів катувань над ними (українськими полоненими - ред.) з боку представників незаконних терористичних угруповань, а іноді і з боку кадрових військовослужбовців Російської Федерації...Пережиті спогади цих хлопців повинні стати вироком для цих виродків", - розповів Грицак.

Крім того, Грицак підкреслив, що процес звільнення українських полонених ускладнюється. "В 2014 році Служба безпеки зафіксували 438 випадків жорстокого поводження з військовослужбовцями, в 2015 році цю справу було передано в ГПУ і спрямовано на розслідування у військову прокуратуру", - сказав глава СБУ. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в полоні бойовиків на Донбасі, а також на території Російської Федерації знаходиться 111 українців.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення