СБУ затримала двох прокурорів, які вимагали хабар у екс-депутата Криму

 СБУ

Співробітники Служби безпеки і Генеральної прокуратури затримали в Києві та Бахмуті (Донецька область) двох співробітників прокуратури за підозрою у вимаганні хабара за зміну статті обвинувачення для колишнього депутата Верховної ради Криму Василя Ганиша, звинуваченого в державній зраді.

Про це повідомляє офіційний сайт СБУ.

"Правоохоронці задокументували, що процесуальні керівники справи вимагали в екс-депутата $45 тис. за зміну статті обвинувачення на менш тяжку. Під час "торгів" сума зменшилася до $15 тис.", - наголошено в повідомленні.

Обом прокурорам було оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Вирішують питання про обрання їм запобіжного заходу.

Нагадаємо, 28 квітня співробітники СБУ затримали Ганиша при виїзді з Криму. Його відразу ж узяли під варту, оскільки перебував у розшуку. Генпрокуратура винесла йому підозру в скоєнні державної зради. 29 квітня Печерський райсуд Києва обрав Ганишу запобіжний захід - арешт, який декілька разів продовжували.

За версією слідства, Ганиш був одним із тих, хто голосував за проведення "референдуму" про статус Криму, і тим самим сприяв зазіханням на територіальну цілісність України. Сам депутат стверджує, що він був "єдиним депутатом кримського парламенту, який проголосував проти".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення