Ще один банк визнан НБУ неплатоспроможним

 Радио Свобода

Національний банк України прийняв рішення про віднесення до категорії неплатоспроможних банку «Контракт», що входить до групи невеликих фінансових установ. Про це повідомляє Радіо свобода.

За повідомленням прес-служби відомства, у вересні Нацбанк отримав низку скарг від юридичних осіб по непроходження платежів у банку "Контракт", в результаті чого в банк був введений куратор для більш детального вивчення ситуації. Куратор виявив значний обсяг непроведених клієнтських платежів, недостачу понад 12000000 гривень в касі (5,1 мільйона гривень фактично наявних проти 17,1 мільйона гривень за даними звітності, поданій НБУ), керівництво банку пояснило така розбіжність помилковим формуванням звітності, зазначають у Нацбанку.

За даними НБУ, а також з метою поліпшення фінансового результату, банк використовував фіктивні операції з цінними паперами, фактично є спотворенням фінансової звітності.

Згідно з повідомленням, банк був віднесений до неплатоспроможним за невиконання ним протягом п'яти робочих днів поспіль двох і більше відсотків своїх зобов'язань перед вкладниками та іншими кредиторами.

Станом на червень 2015 року в Україні функціонувало 130 банків, з них 40 - з іноземним капіталом.В рамках процесу очищення банківської системи протягом 2014 - 2015 років Нацбанквізнав неплатоспроможними 49 Банків, в 2014 році - 2015 роках відкликали банківську ліцензію та ліквідовали 39 банків.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення