​Ще одне сирійське місто може повторити долю Алеппо – ООН​

 СЕГОДНЯ

Спеціальний посланник ООН Стаффан де Містура заявив, що сирійське місто Ідліб може повторити долю Алеппо, якщо не буде політичного рішення. Про це повідомляє Reuters.

Операція з евакуації мирних жителів і опозиції зі східного Алеппо почалася в четвер, 15 грудня, в рамках досягнутої угоди про припинення вогню.

"Є близько 50 тисяч осіб, в тому числі 40 тисяч мирних жителів, які підуть на захід Алеппо. Ми повинні бути присутніми там, щоб переконатися, що їхні права не порушуються", – заявив де Містура, посилаючись на інформацію про можливі "звірства", скоєних в останні дні урядовими військами.

За його словами, від 1500 до 5000 осіб з опозиції будуть евакуйовані до північного міста Ідліб.

"Я не знаю, що буде в Ідлібі, але якщо не буде припинення вогню і політичної угоди, то це місто стане наступним Алеппо", – сказав він.

Нагадаємо, з східного Алеппо до провінції Ідліб були евакуйовані майже 3000 мирних жителів.

Раніше повідомлялося, що представник східного Алеппо, голова міської ради Брита Хаджі Хасан заявив в Брюсселі під час двосторонньої зустрічі з президентом Європейської ради Дональдом Туском про поразку міжнародного співтовариства в допомозі вирішення ситуації в Сирії і закликав до термінової згуртованості, щоб врятувати цивільних.

На думку політтехнолога Тараса Березовця, військові злочини режимів президентів Росії і Сирії Володимира Путіна і Башара Асада в Алеппо стали можливими виключно через нездатність лідерів Заходу зупинити насильство і поставити Кремль на місце.

"Путін сповна використовує "міжцарів'я" в США, коли Обама не може приймати будь-яких радикальних кроків у зовнішній політиці, щоб не залишати проблемної спадщини адміністрації Дональда Трампа", – написав він у себе в Facebook.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення