Що кажуть про переворот у Туреччині місцеві

 Meduza

В ніч з 15 на 16 липня у Туреччині стався державний переворот. Журналісти опублікували розповіді жителів Туреччини, які тільки що дізналися про події, що відбуваються.

Эзги Дамгачи

Студентка

За повідомленнями місцевих ЗМІ, в деяких частинах міста відбуваються зіткнення між поліцією і армією, у нас в Стамбулі я чула стрілянину. Точно можна сказати, що ця спроба перевороту саме проти поліцейських, а не громадян нашої країни. І, звичайно, проти чинного режиму. Хоча ще півгодини тому наш прем'єр-міністр заявив по телебаченню, що військового перевороту уряд не допустить. Я поки сумніваюся, реальний це переворот — чи це многоходовочка, яку влаштували перед [президентськими] виборами.

Су Гечмен

Студентка

Зараз я в Бодрумі (місто на південному заході Туреччини — прим. ред), тут нічого не відбувається. В Анкарі армія напала на деякі відділення поліції. Простих громадян, звичайно ж, ніхто не чіпає. Ми дивилися телевізор вдома всією сім'єю — говорили, що армія захопила уряд. Пізніше, за TRT, представники армії виступили з офіційним повідомленням- сказали, що Ердогана та його оточення будуть судити. Потім виступив і сам Ердоган сказав, буквально: «Запрошую людей на вулиці». Після цього трансляція перервалася.

Емре Йилдирим

Це трапляється кожні 30 років. Зараз контроль над країною в руках армії, а глава генштабу заарештований. Всі механізми управління знаходяться у повстанців, навіть мости перекриті. Мабуть, відбудуться нові президентські вибори.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення