Що потрібно знати українцям про коронавірус: рекомендації

Україна готова до появи коронавірусу Covid-19 на своїй території і може забезпечити хворих необхідними умовами для ізоляції та лікування.

Про це повідомляється на урядовому порталі, присвяченому коронавірусу.

"Україна має чіткий план дій. Медична система України готова реагувати на можливі випадки Covid-19 і надавати кваліфіковану медичну допомогу. В Україні близько 12-ти тисяч місць в інфекційних стаціонарах, близько 2-х тисяч лікарів-інфекціоністів та 5-ти тисяч медперсоналу. В українських лікарнях є інфекційні бокси. Система діагностування захворювання налагоджена", - йдеться в повідомленні.

Незважаючи на те, що рекомендованих препаратів для профілактики і лікування коронавируса немає - хворим надається симптоматичне лікування. Переважна кількість хворих коронавірусом в світі одужує. Важкими є лише 20% від виявлених випадків захворювання, і тільки 3% вимагають реанімаційних заходів.

"Україна забезпечена достатньою кількістю засобів індивідуального захисту. Медична маска допомагає обмежити поширення вірусу, якщо ви захворіли. Важливо дотримуватися гігієни рук та органів дихання, а також уникати тісних контактів з людьми, що мають симптоми захворювання", - рекомендує МОЗ.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення