Що сталося після візиту Суркова у «ДНР» (Документ)

 7days

Після того, як в окуптований Донецьк 16 лютого до бойовиків приїздив помічник президента Росії Владислав Сурков, так званий «глава ДНР» Олександр Захарченко своїм «указом» 22 лютого звільнив «міністра закордонних справ ДНР» Олександра Кофмана».

Власне, про такий розвитток подій і повідомляв 17 лютого керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук, говорячи з посиланням на дані української розвідки про мету і можливі наслідки візиту на Донбас кремлявського куратора «республік».

В СБУ тоді заявили, що Сурков приїздив оцінити приготуванян бойовиків до «виборів», а також дати настанови про кадрові рішення. Відтак під великим ризиком звільнення «міністр закордонних справ ДНР» Кофман і керівник «адміністрації глави ДНР» Лещенко, а також під великим ззапитанням призначення «народного губернатора» Павла Губаарєва в о. глави «адміністрації» Дебальцевого.

Отож, «перший пішов» — уродженця Макіївки Кофмана, який обіймав посаду «міністра закордонних справ ДНР» із 12 листопада 2014 року, 22 лютого 2016 року Захарченко звільнив.

Від 23 лютого його обов’язки виконує Наталія Ніконорова.

Чи буде Лещенко наступним, як повідомляла за даними української розвідки СБУ — побачимо.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення