Що відомо про нардепа, зараженого коронавірусом: відео

За час перебування у Верховній Раді народний депутат від групи "Довіра" Сергій Шахов, який в середу, 18 березня, підтвердив своє зараження коронавірусом, встиг запам'ятатися яскравими бійками і таємними листуванням.

Як свідчить офіційна біографія нардепа, свій перший депутатський мандат 45-річний Сергій Шахов отримав після перемоги на проміжних виборах до Верховної Ради в 2016 році. Він був обраний як самовисуванець по одномандатному виборчому округу № 114 (Луганська область).

Тим же шляхом він пішов у на парламентських виборах 2019 року і знову переміг.

У послужному списку Сергія Шахова - робота депутатом (з березня 2006 по жовтень 2010 року) Луганської обласної ради. У той же час він був помічником на громадських засадах депутата від "Партії регіонів" Віктора Бондаренка.

У 2012 році політик очолював неформальне об'єднання кандидатів-мажоритарників Луганської та Донецької областей, відоме під назвою "Команда Шахова".

Сергій Шахов народився в Казахстані в селищі Саяк Джезказганської області. Першу професіональну освіту здобув в ПТУ №21 міста Брянка, де освоїв спеціальність кухаря-кондитера. У 2005 році Шахов закінчив Університет економіки і права КРОК, де вивчав правознавство. Але пристрасть до науки на цьому не припинилася.

У 2011 році Шахов отримав диплом магістра Національної юридичної академії України ім. Ярослава Мудрого. В цьому ж році закінчив навчання в Луганському Богословському Університеті в честь Архістратига Михаїла, де вивчав богослов'я. У 2012 році він освоїв ще одну спеціальність - "Державне управління", закінчивши Харківський регіональний інститут державного управління при президенті України.

Сергій Шахов двічі потрапляв в незручні ситуації через свою переписку, яка потрапляла в об'єктив журналістів. Їхню увагу, зокрема привернуло, спілкування депутата з неповнолітньою дівчиною з Вінниці, якій він скидав "лаве", а вона його називала "Роднюля". Пізніше Шахов стверджував, що фінансово допомагає вітчиму дівчинки, який її удочерив.

Релігійність і богословську освіту не заважає депутату Сергію Шахову брати участь в бійках. З колегою по парламенту з Радикальної партії Ігорем Мосійчук він влаштував бійку на українському телеканалі під час прямого ефіру.

Конфлікт стався після того, як Шахов нагадав Мосійчуку, що він нібито допомагав у 2014 році.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення