"Щоби не мучилися на цій землі": мати втопила маленьких синів у кар’єрі, але в тюрму не сяде

Матір, яка втопила двох своїх малолітніх синів у кар'єрі на Рівненщині влітку 2023 року, слідчі визнали неосудною. Правоохоронці скерували матеріали до суду, аби примусово помістити жінку до психіатричного закладу. Про це повідомили у пресслужбі поліції в Рівненській області.

За словами пресофіцерки поліції Юлії Дуднік, слідчі завершили досудове розслідування щодо інциденту, який стався у селі Сопачів 23 серпня:

"42-річна жінка разом із синами шести та семи років пішла до місцевого кар’єру купатися. Спочатку жінка взяла рукою за голову молодшого, занурила у воду та утримувала, поки він не перестав подавати ознаки життя. Потім взяла за руку старшого, примусово підвела малолітнього до дерев'яного помосту та зіштовхнула у водойму, адже точно знала, що плавати він не вміє".

Обоє дітей втопилися.

Читайте більше: "Щоби не мучилися на цій землі": нові подробиці, як на Рівненщині мати втопила маленьких синів, відео

Мати дітей, до речі, до грудня 2022 року працювала вчителькою англійської мови у місцевому ліцеї. Шість років перебувала у декреті, але після виходу на роботу звільнилася, заявивши, що не може працювати, бо немає сили з усім цим справлятися. Обидва вбиті нею сини - 6-річний Михайло та 7-річний Даниїл - восени 2023 року мали йти до першого класу цього ліцею.

Староста села Сергій Бойко, який допомагав реанімувати дитину, розповів, що жінка вела себе неадекватно.

"Вона сиділа, тупо посміхалася. Видно, що геть поїхав дах. Ми її просили: скажи, де друга дитина? Вона не казала спочатку. Потім розповіла, що кинула його далі", - зазначив Бойко.

Очевидці розповіли, що на запитання "Навіщо ти їх утопила?", мати відповіла:

"Щоби не мучилися на цій землі".

Юлія Дуднік зазначила, що слідчі провели комплекс слідчих дій та призначили низку експертиз, зокрема, судово-психіатричну. Відповідно до висновків останньої — підозрювана визнана неосудною.

"Жінка перебуває під вартою. Слідчі скерували до суду матеріали кримінального провадження щодо примусового поміщення її у спеціалізований заклад з наданням психіатричної допомоги з суворим наглядом", — додала пресофіцерка.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення