"Щоби не мучилися на цій землі": нові подробиці, як на Рівненщині мати втопила маленьких синів, відео

У Вараському районі Рівненської області 23 серпня сталася трагедія – 42-річна жінка втопила своїх синів 7 та 6 років у місцевому кар’єрі.

За повідомленням Рівненської обласної прокуратури, під час купання мати занурила старшого сина у воду і тримала, доки хлопчик не припинив пручатися.

Потім жінка вийшла на берег, взяла за руку меншого сина, повела до дерев’яного помосту і штовхнула його у воду. Там було глибоко, а хлопчик не вмів плавати. Вона просто стояла і спостерігала, як тоне її дитина.

Як поінформували в поліції області, невдовзі до водойми прибіг 37-річний батько: він зміг дістати одного з синів, проте реанімаційні заходи не дали результату – хлопчик помер. А іншу дитину дістали водолази.

Жительку міста Вараш затримали, вона зізналася у скоєному злочині, їй оголошено про підозру в умисному вбивстві двох малолітніх дітей (п. 1, п. 2 ч. 2 ст. 115 КК України). Підозрюваній загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 15 років, або довічне ув’язнення. Вона перебуватиме під вартою 60 діб.

Як пише Суспільне, трагедія сталася у селі Сопачів. Староста села Сергій Бойко, який допомагав реанімувати дитину, розповів, що жінка вела себе неадекватно.

"Вона сиділа, тупо посміхалася. Видно, що геть поїхав дах. Ми її просили: скажи, де друга дитина? Вона не казала спочатку. Потім розповіла, що кинула його далі", - зазначив Бойко.

Очевидці розповіли, що на запитання "Навіщо ти їх утопила?", мати відповіла:

"Щоби не мучилися на цій землі".

Мати дітей до грудня 2022 року працювала вчителькою англійської мови у місцевому ліцеї. Шість років перебувала у декреті, але після виходу на роботу звільнилася, заявивши, що не може працювати, бо немає сили з усім цим справлятися.

"Медична книжка була завірена, була печатка "допущено до роботи", все. Без медкнижки ми б не могли її допустити до праці. Я не лікар і не знаю... Коли ми з нею спілкувалися, вона сказала, що не може працювати, що у неї немає сили з усім цим не справляється і написала заяву на звільнення за власним бажанням", - розповів директор навчального закладу Василь Савчук.

6-річний Михайло та 7-річний Даниїл цієї осені мали йти до першого класу цього ліцею.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення