Щурів навчили керувати автомобілем в університеті Річмонда, США

Дослідники з університету Річмонда навчили гризунів управляти міні-машинами. Крихітні авто створили спеціально для хвостатих водіїв, а винагородою за навички ставали злакові кульки.

З'ясувалося, що здатність мозку щурів адаптуватися до нових умов і виконувати нові завдання значно краща, ніж вважалося раніше.

Тепер для піддослідних планують створити нові тести. А вивчення змін в мозку тварин допоможе розробити нові методи лікування травм і захворювань головного мозку людей.

Нагадаємо, щури – досить небезпечні для людини тварини. Вони переносять чуму, сказ, тиф, лептоспіроз, і інші захворювання. Багато людей відчувають сильний страх перед цими гризунами. Іноді така фобія навіть не піддається терапії.

Водночас деякі з видів щурів успішно приручаються людьми. Ручних гризунів почали утримувати в будинках ще в XIX столітті. У більшості випадків домашніми улюбленцями стають так звані "сірі" щури. Їх довжина досягає 30 сантиметрів. У європейській культурі ці тварини вважаються символом руйнування і смерті, найчастіше асоціюються з чумою. Відомі випадки, коли щури зграями нападають на людей. А ось в Китаї, навпаки, гризуни уособлюють процвітання і успіх. Вчені ж Оксфордського університету дійшли висновку, що пацюки – розумні істоти, і навіть мають ознаки людської свідомості.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення